USOS EDUCATIUS DE LES EINES WEB 2.0
GRUP DE TREBALL INFANTIL-PRIMÀRIA

dimarts, 5 d’abril de 2011

CACERES i WEBQUEST

QUÈ ÉS UNA CACERA DEL TRESOR?
Una Cacera del tresor és un tipus d'activitat didàctica molt senzilla que utilitzen els docents que integren Internet en el currículum. Consisteix en un seguit de preguntes i una llista de direccions de pàgines web, de les quals es pot extreure o inferir les respostes. Algunes inclouen una "Gran pregunta" al final, que requereix que els alumnes integrin els coneixements adquirits durant el procés. En aquest text s'explica què és una cacera del tresor, les seves potencialitats didàtiques, on trobar les caceres ja preparades a Internet i com preparar-les nosaltres mateixos, en funció dels nostres objectius curriculars.

Exemple de CACERA per a CICLE INICIAL

QUÈ ÉS UNA WEBQUEST?
Tal com diu el professor Robert Lewis, "els aprenentatges són el resultat d'intercanvis de coneixements que tenen lloc quan es duen a terme tasques i se solucionen problemes"
Les WEBQUEST faciliten aquestes tasques... a les WEBQUEST es resolen problemes, a les WEBQUEST hi ha intercanvis de coneixements...
Una WEBQUEST és una RECERCA EN LA WEB...Tal com diu el pare de les WEBQUEST, en Bernie Dodge, Una WebQuest és una activitat de recerca en la qual gairebé tota la informació utilitzada pels alumnes s'extreu de la xarxa Internet.

EXEMPLE de WEBQUEST PER A AULA D'ACOLLIDA

Recursos

-Recull de CACERES i materials

-Recull de WQ i materials

-Materials-guia de Sebastià Capella

-AVALUACIÓ (rúbrica)

-INTEL·LIGÈNCIES MÚLTIPLES

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada